7 skvělých rituálů, se kterými omládnete a budete se cítit lépe

Kdo by nechtěl vypadat skvěle? A co kdybyste se přitom ještě cítili skvěle z fyzické i psychické stránky? Tady jsou tipy, které sami dodržujeme a které zaručeně fungují!

 

Rituál č. 1: Hýbejte se a pobývejte na čerstvém vzduchu

Kde najít čas? Je to možné! Zkuste spojit příjemné s užitečným a začít pravidelně chodit na procházky (namísto používání auta nebo MHD můžete třeba jít do práce nebo z práce pěšky). Je důležité vytvořit si návyk, což obvykle trvá 21 dní. Poté si tělo na danou aktivitu zvykne a začne ji samo vyžadovat. Další možností je stanovit si určité dny v týdnu, kdy se půjdete jen tak projít. Může pomoci mít parťáka, se kterým se budete vzájemně motivovat. Když spojíte čas venku s pohybem, budete se cítit jako vyměnění. Zlepší se vaše nálada, dostanete se na čerstvý vzduch a je prokázáno, že pobyt v přírodě (zejména v lese) má také významné relaxační účinky. Navíc to prospěje i vaší pleti. Získá zdravý vzhled a bude zářivější.

 

Rituál č.2: Podpořte kvalitu spánku

Spánek nic nestojí, a přitom toho dokáže tolik – navíc je skvělým omlazovacím prostředkem! Při spánku dochází v těle k regeneračním procesům a rychleji se obnovují buňky naší pleti. Ideální je spát v dobře větrané místnosti s teplotou kolem 16–19 stupňů, mít zatemněno a ticho. Není vhodné mít v ložnici žádná elektronická zařízení a podle feng šuej ani květiny nepatří do ložnice. Dobrému spánku prospívá také aromaterapie. Zkuste například před spaním stříknout do vzduchu sprej s uklidňující a relaxační levandulí. Skvělý je také aroma difuzér s přírodním éterickým olejem, který uvolňuje vodní mlhu a příjemně provoní vzduch. Náš organismus má rád pravidelnost a řád, a za to se odmění kvalitním spánkem. Odborníci se shodují, že ideální je chodit spát a vstávat každý den ve stejnou dobu s odchylkou maximálně půl hodiny, i o víkendu. Pokud se naučíte chodit spát před půlnocí, tělo se bude rychleji regenerovat, ráno se probudíte dříve a stihnete tak mnohem více!


Rituál č.3: Nebojte se barev

Správně vybrané barvy dokážou rychle rozzářit a opticky omladit váš vzhled, ale mají také vliv na naši psychiku. A to platí nejen při správném výběru odstínů oblečení – vyměňte tmavé a temné barvy za jemnější krémové, pastelové nebo dokonce výrazné a zářivé barvy. Barvy dokážou divy i s vaším obličejem. Skvělým tipem je použití krémově růžové tvářenky bez perleti. Její mastná textura přirozeně splyne s pletí, vytvoří na ní svěží lesk a růžový odstín vám také ubere několik let. Slušet vám budou všechny odstíny růžové, protože je to univerzální barva, ale nemějte strach ani z výraznějšího fuchsiového odstínu, ten vypadá dokonale i na rtech!

 

Rituál č.4: Hydratujte zevnitř i zvenku

Voda tvoří v dospělém těle až 70 %. Proto je důležité ji vhodně a pravidelně doplňovat. Někdy je obtížné na to myslet, proto je skvělé mít lahev s vodou na stole v práci a sledovat, kolik jsme jí už vypili. Dostatečný přísun vody se projeví i na pleti, která bude hladká, plná a zářivá. Kromě toho pokožka také ocení hydrataci zvenku. Proto jsou hydratační kosmetické přípravky nezbytností pro každého, bez ohledu na věk. Skvělé jsou například pleťová séra, krémy a masky obsahující kyselinu hyaluronovou, která je přirozeně přítomná v těle. Tato kyselina dokáže vázat několikanásobně větší množství vody a je také skvělá pro vnitřní užití.

 

Rituál č.5: Nedělejte chyby v péči

Sebelepší a sebedražší krém nebude dobře fungovat, pokud ho neaplikujte na vyčištěnou pleť. Odličování a čištění jsou základem krásné pleti. Představte si, co všechno se na ni přes den usadilo – prach, smog, pot, maz, a důležité je také odstranit zbytky make-upu. Ideální je dvoufázové čištění, kdy například micelární vodou nebo odličovacím mlékem setřete líčení a nečistoty pomocí vatového tamponku. Poté ve druhé fázi jemně umyjte pleť vodou ve spojení s mycí pěnou nebo čistícím krémem. Náš tip: obličej si utírejte vždy do čistého ručníku, při opakovaném používání se v něm totiž množí bakterie, případně použijte na osušení papírové kapesníčky.

 

Rituál č.6: Nezapomínejte na UV ochranu

Slunce je dobrý sluha, ale špatný pán. Je nepostradatelné pro tvorbu vitamínu D a dodává pokožce krásný, svěží a bronzový vzhled. Nicméně škodlivé UV záření způsobuje předčasné stárnutí pleti a nežádoucí pigmentové skvrny, které se obtížně odstraňují. Je proto vhodné používat ochranu proti UV záření každý den, zejména pokud trávíte čas venku. Velmi praktické jsou například CC nebo BB krémy, které nejen krásně sjednotí pleť jako make-up, ale také poskytují vysokou sluneční ochranu.

 

Rituál č.7: Vsaďte na nutrikosmetiku

Krásná pleť není pouze výsledkem kvalitní vnější péče, ale také správné výživy zevnitř. Pro dosažení zářivé, pevnější a svěží pleti a zpomalení stárnutí můžete sáhnout po prostředcích z oblasti nutrikosmetiky. Jedná se o speciálně vyvinuté doplňky stravy, které obsahují látky, jež podporují vyživení vnějších struktur pokožky, vlasových folikulů a pojivových tkání. Jedním z takových produktů je Juvenil Beauty. Jeho užívání nejenže ovlivňuje kvalitu pokožky, vlasů, nehtů a kloubů, ale také podporuje imunitní systém, zlepšuje regenerační schopnosti těla a zvyšuje celkovou vitalitu. Juvenil Beauty obsahuje hydrolyzovaný rybí kolagen, kyselinu hyaluronovou, vitamíny C, E, B7 (biotin), zinek, měď, selen a patentovaný komplex Juvenil. Je však třeba si uvědomit, že nutrikosmetika vyžaduje pravidelnost a trpělivost, aby dosáhla plného účinku. Nejlepší výsledky se obvykle dostavují po dvou až třech měsících pravidelného užívání, ale poté budete nadšeni. Naším tipem je užívat Juvenil Beauty večer nebo před spaním, protože to zvyšuje vstřebatelnost obsažených živin a tím i jeho účinnost.

 

Tipy pro vás sepsala Soňa z Running2.cz

 

Zpět do obchodu