Co je Juvenil a co je dobré o něm vědět

Složení a původ některých doplňků stravy jsou zahaleny tajemstvím. Z obchodních, marketingových či jiných důvodů se o své receptury dělí málokterá značka. Juvenil jde proti proudu. Z čeho je vyráběn, kdo a proč ho vyvíjí i co skutečně dokáže, zjistíte na následujících řádcích.

 

Juvenilní znamená mladistvý

Pokud chceme pochopit filozofii značky Juvenil, nemůžeme přeskočit krátký exkurz do první republiky. Prostředek, který tehdy vyvinul tým českých vědců v čele s předním farmaceutem Bohumírem Rakušanem, měl za cíl léčit chronická degenerativní onemocnění. Byl vyroben z extraktů živočišné tkáně. Později získal patentovou ochranu a jeho účinnost ověřily mnohé klinické testy.

Přípravek byl až do 70. let minulého století podáván pouze na lékařský předpis k intravenózní aplikaci onkologicky nemocným pacientům. Na krátký čas ho z trhu vytlačila chemická léčiva, považovaná tehdy za modernější. Na scénu se vrátil po černobylské jaderné havárii jako preparát vhodný k regeneraci ozářené tkáně. Konečně v roce 1998 se české rodinné společnosti podařilo odkoupit práva a pokračovat ve výrobě i výzkumu – tentokrát už Juvenilu.

„Většina doplňků stravy tvrdí vše možné i nemožné, ale Juvenil je založen na datech! Už od počátku to byl vědecký projekt československých vědců a lékařů. Cílem bylo vynalézt komplexní přírodní preparát na posílení nespecifické imunity, a to se jim podařilo. Dokonce byl v roce 1983 patentován výrobní proces, to u žádného jiného doplňku stravy nenajdete,“ říká Igor Matěna, spolumajitel firmy Juvenil.

Jedinečný doplněk stravy Juvenil dnes vyrábí už třetí generace majitelů. Jak produkt ke svému jménu přišel? Posláním Juvenilu je uchovat kvalitu života v co nejvyšší možné míře. Tak, abychom byli juvenilní, tedy mladiství, jak dlouho to jen půjde.

 

Věda ve službách přírody

To nejcennější, co všechny produkty této značky obsahují, je Juvenil®, patentovaná účinná látka vyrobená extrakcí přírodní živočišné tkáně. Postup je velmi složitý a dlouhý. Využívá nejmodernější biotechnologie, a než se z kvalitních surovin stane kapka nebo tobolka Juvenilu®, uplyne 6-8 měsíců.

Spokojme se s tím, že na konci procesu stojí komplex látek, jehož převažující složkou jsou krátké peptidy a nukleotidy. Juvenil® obsahuje také kompletní skladbu aminokyselin (esenciální nevyjímaje), vitaminy B1 a B2, plus železo. Všechny komponenty jsou v přirozených vazbách, tělo je tedy může okamžitě využít. Pomáhají mu především při buněčné proliferaci (dělení buněk) a udržení funkčního profilu buněčných systémů.

„Juvenil je taková věda ve službách přírody. Je v něm kus ryzí přírody, spousta energie, úsilí, složité technologie a času. A to samo o sobě má obrovský potenciál,“ vysvětluje Anna Kadlecová, majitelka společnosti.

 

Vylaďte se s Juvenilem

Sílu potravních doplňků Juvenil ocení děti i dospělí, lidé aktivní i v rekonvalescenci. Všechny produkty s touto značkou obsahují unikátní preparát Juvenil® a naprosto všechny jsou netoxické, nenávykové a nezatěžující organismus. Mezi základní výhody produktů Juvenil patří:

  • významně regulují buněčnou imunitu,
  • obsahují velké množství nukleotidů v takové formě, která tělu umožní je využít k tvorbě přesně těch buněk, jaké potřebuje,
  • urychlují regeneraci po nemoci, zranění, sportovním výkonu i stresové zátěži,
  • harmonizují mikrobiom, tím, že ovlivňují zastoupení některých potenciálně škodlivých bakterií v trávicím traktu.

„Jakmile se v naší rodině objeví jakýkoli zdravotní problém, říkáme v žertu: ‚Vezmi si na to Juvenil‘. Od angíny až po zahnisanou třísku. Já osobně po něm ale sahám vždy, když cítím, že nejsem ve své kůži,“ uvádí Anna Kadlecová.

 

Přírodní preparáty pro každou situaci

Juvenil® je snadno vstřebatelný a díky jedinečnému složení jím lze účinně podpořit ozdravné a regenerační procesy v těle. Můžete ho užívat dlouhodobě, nebo nárazově, vynikající je coby prevence. Zařaďte produkty z řady Juvenil do svého životního stylu, a rozdíl poznáte velmi brzy.

Pomůže zejména:

  • při dlouhodobě snížené imunitě,
  • při jakémkoli oslabení organismu,
  • v době zvýšené fyzické i psychické zátěže,
  • při potřebě rychlé regenerace,
  • k úpravě mikrobiomu po užívání antibiotik,
  • v období růstu a stárnutí.

Vybrat si můžete kapky (účinkují rychle, jsou dokonale čisté a příjemně se užívají batolatům nebo s lidem s polykacími obtížemi), tobolky (jsou obohaceny o další účinné složky), sirupy (jsou přírodní, chutné a plné vybraných vitaminů). V nabídce je i Juvenil Booster (k rychlému doplnění ztracené energie), Juvenil Detox (při potřebě pročištění a restartu organismu), Juvenil Beauty (pro hloubkovou péči o vnitřní i vnější krásu) a Juvenil Limetka-grep, šumivé tablety (pro snadné osvěžení při sportu či v práci).

„Já jsem přesvědčena, že většina čtenářů ví, že jít se alespoň občas projít, nejíst jen průmyslově zpracované potraviny a nestresovat se zbytečně, je základ zdravého života. Já bych ale ráda zdůraznila i duchovní stránku věci. Myslím, že to nejdůležitější pro zdraví každého z nás je mít se rád, myslet na druhé a radovat se z maličkostí. Zvládnout to vše najednou, ale není vždy snadné. Pak je vhodné vzít na pomoc Juvenil,“ doporučuje Anna Kadlecová.

 

Zpět do obchodu