Martina Seidl: Ambasadoring je práce jako každá jiná. Kromě spousty času ale stojí i soukromí

Juvenil - Blog - Marťa - Úvodní

Pokud vás zajímá, jak to chodí ve světě influencerů a proč se pod značku Juvenil podepisuje čím dál víc osobností, přečtěte si rozhovor s Martinou Seidl. Maminka dvou malých hochů, která si v Trutnově otevřela kosmetický salon, působí na Instagramu přes osm let. Ambasadorkou Juvenilu se stala na jaře 2021. Podporuje ho tak od samého začátku.

 

Spojit své jméno se značkou jistě není otázkou rychlého rozhodnutí. Co všechno vás na produktech, které propagujete, zajímá?

Nejvíce mě samozřejmě zajímá, jestli produkt funguje tak, jak výrobce slibuje. Než se tedy pustím do propagace čehokoli, nejprve vše sama vyzkouším. Pokud mi daný výrobek nevyhovuje, logicky ho nedoporučím dál. Dále koukám na to, jestli tu konkrétní věc skutečně potřebuju, nebo je pro mě zbytečná a nevyužila bych ji.

 

Stanovila jste si nějaké opravdu nepřekročitelné hranice?

Samozřejmě. Musím podotknout, že v životě jsem daleko více spoluprací odmítla, než přijala. Nabídek chodí opravdu hodně a jelikož mám svůj salon a dvě děti, snažím se pečlivě vybírat, co za to stojí a co ne. Odmítla jsem například spolupráci na erotické pomůcky. Nemyslím si ale, že je špatné, pokud to někdo jiný přijal a pojal po svém. Jen to není téma, které bych chtěla zařadit na svůj profil. Často mi také chodí nabídky na nejrůznější produkty na hubnutí, šperky, kosmetiku a podobně.

 

Juvenil tím sítem očividně prošel. Proč?

Protože opravdu funguje a jsem ráda, když mohu kvalitní věci doporučovat s čistým svědomím dál. Všechny produkty jsou přírodní a neobsahují nic, co by lidskému tělu mohlo ublížit. Navíc je mi sympatické, že se se vyrábí u nás ve východních Čechách. Ráda podporuji místní firmy.

 

Jak jste ho vlastně objevila?

Doporučila mi ho kamarádka. Přesvědčila mě, že je super a ať ho opravdu zkusím. No, měla pravdu. Takže díky, Blani!

 

Zvenčí může svět influencerů vypadat jako velká zábava. Je to opravdu tak?

Všem říkám, ať si to zkusí. Každý může začít tvořit obsah, vybudovat si pevnou základnu sledujících a každý dnes může být influencer. Realita je ale taková, že po osmi letech působení na Instagramu to zase tak zábavné není.

 

Povídejte.

Každé spolupráci předchází e-mailová komunikace, dohadování podmínek, podepsání smlouvy, zaslání všech informací, případně i produktů. Pak přijde na řadu vymýšlení příspěvků, aby dávaly smysl. Většinou jde o sadu mluvených nebo psaných stories a několik pevných příspěvků. Dříve to byly fotky do feedu, dnes frčí reels. Nějakou dobu trvá příprava, pak samotná tvorba a následně se vše musí upravit, popsat a zkontrolovat. Zkompletované příspěvky se posílají ke kontrole a schválení klientovi. Mnohdy je potřeba něco předělat, přefotit či doplnit. Pak se naplánuje termín publikace a následně jsou příspěvky vypuštěny do světa. Influencer pak ještě odpovídá na zprávy a dotazy, doplňuje informace a občas musí zvládnout nějaký ten hejt. Je to práce jako každá jiná a věřte, že zadarmo to není. Krom spousty času vás to navíc stojí soukromí.

704

Vypadá to jako práce na full time. Vy se ale věnujete i svému salonu…

Ano, vše začalo tím, že jsem si nechala upravit obočí. Krátce na to se mi obrátil život vzhůru nohama a já měla pocit, že musím něco změnit. A tak jsem šla na kurz microbladingu, abych se z toho všeho nezbláznila. Očividně to pomohlo.

 

Takže teď pomáháte ostatním.

Je to tak. Ráda říkám, že dělám ženy sebevědomější a krásnější. Musím být trpělivá, precizní, mít pevnou ruku a někdy i nervy.

 

Jak moc se pletu, když řeknu, že musíte umět taky naslouchat a dokázat své zákaznice dobře naladit. Jak to děláte?

Já myslím, že my ženy tohle máme zkrátka v sobě. Často si spíš připadám jako s kamarádkou na kafíčku než jako v práci. Když ke mně klientka přijde na obočí, automaticky mi musí důvěřovat, neboť jí zasahuju do centra obličeje. Díky téhle prvotní důvěře mám pocit, že se mi pak snáz otevře i v osobním životě a mnohdy stihneme probrat vše možné i nemožné.

 

Kdy míváte ze své práce největší radost?

Vždy, když mohu pomoci ženám s alopecií nebo po léčbě rakoviny. Pozorovat klientky při prvním pohledu na sebe s novým obočím je opravdu krásné. Je to silný a dojemný okamžik. Navíc ten pocit, kdy víte, že vaše práce má opravdu smysl, je k nezaplacení.

 

A co naopak bývá náročné?

Tak jako v mnoha jiných oborech, je to komunikace. Občas se mě klientka snaží přesvědčit o tom, jak jí mám obočí nakreslit a jaká barva je pro ni nejlepší, aniž by měla reálnou představu. Ale to jsou všechno malé věci a většinou tyto konverzace skončí větou: „Tak já to nechám na vás.”

 

Pohybujte se v oblasti péče o krásu a zdraví. Jaký je váš tip na soulad mezi vnitřní a vnější pohodou?

Myslím si, že vnější a vnitřní pohoda spolu úzce souvisí a navzájem se prolínají. Pokud vás něco trápí uvnitř, je to vidět na kilometr daleko. A můžete klidně všem ve vašem okolí tvrdit opak, stejně je to poznat. Já se naučila nechat být věci, které nemůžu změnit a nemít přehnaná očekávání. Díky tomu jsem určitě víc v pohodě uvnitř.

 

Podobně je postavena i filozofie Juvenilu. Jak vám konkrétně jeho produkty v každodenním shonu pomáhají?

Jako ambasadorka mám vyzkoušené úplně všechny produkty a všechny stojí za to. Třeba klasický Juvenil na podporu imunity – kapky jsou vhodné pro děti už od jednoho roku, což je skvělé, protože pro nejmenší dětičky toho na trhu mnoho není. Nám se osvědčil hlavně při nástupu mladšího syna do školky, kdy imunita dostávala opravdu zabrat a on to ustál bravurně. Když srovnám první rok ve školce ve větším kolektivu se starším synem, který Juvenil neužíval, je to nesrovnatelné.

 

Co užíváte vy sama?

Juvenil Booster mi zachraňuje život, když jsem unavená, nevyspalá, potřebuji se soustředit, nebo mě čeká delší cesta autem. Je to okamžitá dávka energie, kterou zrovna potřebujete a je jedno, jestli jste vrcholový sportovec, generální ředitel, nebo unavená máma od dětí. Pomáhá mi se soustředit a zmírňuje napětí i stres. Teď právě beru i Juvenil Beauty, zatím necelé 3 měsíce. Jak už název napovídá, jde o doplněk stravy, který se zaměřuje na krásu. Budete po něm mít krásné vlasy, pevné nehty a pomůže vám i s pletí. Zatím mohu říct, že mi méně padají vlasy a mám čistou pleť. U všech produktů je ale potřeba pravidelné, a hlavně dlouhodobé užívání, takže uvidíme, jaké změny mi ještě přinese.

 

Testovali jste i sirupy?

Jasně! Moje děti je milují oba, jak grepový, tak ten s černým rybízem. V horkých letních dnech je to skvělý osvěžující drink plný vitaminů.

 

Komu Juvenil, nejen na Instagramu, doporučujete?

S čistým svědomím mohu Juvenil doporučit všem bez rozdílu. Každý, kdo upřednostňuje zdravý životní styl a chce žít naplno, si přijde na své.

 

Upřímně, ne vždy se ale setkáte s pozitivní odezvou. Narážím na příspěvky, ve kterých jste popisovala zkušenost s Juvenilem Detox. Vaši sledující údajně nevěřili, že za změnou, kterou vám přinesl, není přehnaný filtr na fotce.

Ano, to je pravda. Přiznám se, že jsem čekala různé štiplavé komentáře a narážky na samotný produkt, ale že lidi neuvěří, že je to realita? To mě ani ve snu nenapadlo. Nicméně, má zkušenost s Juvenil Detox je skvělá. Vždy se snažím být maximálně upřímná, takže raději i tady zmíním, že samotné tobolky vám nezaručí, že zhubnete, ale můžou vám pomoci, jako mně. Osobně můžu říct, že nemám chutě na sladké, jím daleko menší porce, nemám potřebu se po večeři ještě „dojíst”, nemám nafouklé břicho, a hlavně mi skvěle funguje trávení.

 

Máte dva malé kluky, podnikáte… to je samozřejmě velmi náročné. Jak si nejlépe odpočinete?

V práci si odpočinu od dětí a s dětmi od práce. Snažím se najít nějaký balanc mezi dětmi, partnerem, prací, domácností a Instagramem. Pravdou ale je, že mám neustále pocit, že nestíhám. Nejlepší odpočinek za posledních x let jsem si letos dopřála na dovolené s kamarádkou. Procestovaly jsme celou Madeiru a bylo to úžasné.

 

161

Zpět do obchodu