Odstartujte rok 2023 s lehkostí: Pomůže vám Juvenil Detox v akci a speciální jídelníček

Juvenil - Detox - Blog 02

Kdo nemá mezi novoročními předsevzetími „shodím nějaké to kilo“, zřejmě žije na jiné planetě. Evropanů s nadváhou až obezitou přibývá raketovým tempem, Světová zdravotnická organizace mluví dokonce o epidemii. Právě teď, kdy možná přemýšlíte, jak vstoupit do roku 2023, přicházíme s tříměsíční očistnou kůrou Juvenil Detox, začněte se stravovat zdravě. Rádi vám pomůžeme!

„Rozhodli jsme se podpořit v úsilí každého, kdo cítí, že přišel čas na změnu. Během ledna a února tak nabízíme do 20.2.2023 náš produkt Juvenil Detox za mimořádně výhodnou cenu a zároveň budeme na sociálních sítích zveřejňovat racionální jídelníček a tipy, jak si ho připravit. Můžete absolvovat detoxovou kúru, která nastartuje nejen trávení, ale dodá vám i elán, podpoří imunitu, zvýší výkonnost a přinese řadu dalších benefitů,“ prozrazuje Jarmila Hanušová, výrobní manažerka společnosti Juvenil.

 

Detoxikace je vhodná po náročném období

Podle nutriční terapeutky Michaely Huvarové nastává právě teď čas jako stvořený k vnitřní očistě. „K detoxové kúře je fajn přistoupit třeba po Vánocích, na jaře, nebo i v létě, kdy se mění roční období,“ vysvětluje. Jak dodává, ideální je spojit vyvážený jídelníček, fyzickou aktivitu a vhodné přírodní doplňky stravy.

Zjednodušeně řečeno: Během detoxikace se tělo zbaví škodlivých látek. „Člověk chodí lépe na toaletu, má víc energie, cítí se odpočatý. Ubývá zažívacích obtíží i kožních problémů a také lze samozřejmě zhubnout,“ uvádí terapeutka, která se svými klienty pracuje nejen na jídelníčku, ale na komplexní proměně. „Vždy je důležité objasnit si, že číslo, které vidíme na váze, není to nejzásadnější. Je třeba řešit množství svalové i tukové hmoty a poměr mezi nimi. Velmi brzy také přijdeme na to, že hubnutí jako takové nelze učinit bez změny životního stylu a změny přístupu člověka k sobě samému,“ konstatuje.

 

Unikátní doplněk stravy obsahuje to nejdůležitější, co při detoxu potřebujete

Prvotní snahou Juvenilu bylo vytvořit produkt z těch nejkvalitnějších, dostupných, přírodních zdrojů, které jsou nám zároveň blízké i geograficky. Juvenil Detox tak obsahuje jablečnou vlákninu, krušinu olšovou, jablečný pektin, vitamin E a samozřejmě komplex Juvenil®. Jejich volbu přibližuje výrobní manažerka takto:

„Vláknina z jablek a jablečný pektin, tedy dvě formy vlákniny, rozpustná a nerozpustná, jsou pro naše tělo velice významné složky potravy. Rozpustná vláknina má schopnost absorbovat vodu a bobtnat. To vede k pocitu nasycení. Zároveň je i živinou pro mikrobiální flóru v trávicím traktu, působí tedy jako tzv. prebiotikum. Nerozpustná vláknina naopak pouze prochází trávicím traktem, zvětšuje objem obsahu ve střevech a zkracuje tím dobu, po kterou v nich zůstává potrava. Odpadní látky, které vznikly při trávení tak snadněji a rychleji opouštějí trávicí trakt. Krušina olšová je známá pro projímavé účinky a podporu vylučování žluči, čímž pozitivně působí na tlusté střevo. Vitamin E, jako antioxidant, chrání naše tělo před volnými radikály, což je v období podpory detoxikačních systémů v těle velmi důležité. A Juvenil ®působí nejen na zažívání, ale na organismus jako celek.“

Skladbu Juvenilu Detox oceňuje i nutriční terapeutka Michaela Huvarová, když říká: „Toto složení je ucelené a nastavené tak, aby ho organismus mohl využít komplexně. Během detoxové kúry totiž potřebujeme tělo nejen pročistit, ale také ochránit a regenerovat.“

 

Juvenil - Detox - Blog 01

 

Vyvážený jídelníček není žádná věda

Jak zmiňuje Michaela Huvarová, kdo to myslí se svým tělem dobře, dopřeje mu během detoxové kúry také pestrou, ale odlehčující stravu.

„Vyvážený jídelníček je správný, pokud je dobře nastavený z pohledu poměru makroživin – bílkovin, sacharidů a tuků. Každá makroživina má v jídelníčku svoji úlohu. Sacharidy dodávají energii, bílkoviny nás sytí a staví svaly. Tuky mají nespočet funkcí, nechybí mezi nimi imunitní a ochranná, podílejí se na regulaci tělesné teploty, podporují rozpouštění některých vitaminů a podobně,“ vypočítává nutriční terapeutka.

Sestavit si měsíční plán tak, aby dobře splnil naše očekávání, je však práce pro odborníka. Michaela Huvarová radí: „Sledujte sociální sítě Juvenilu. V lednu na nich budu zveřejňovat recepty a tipy, jak na to. Nejde o žádnou vědu, jen počítejte s tím, že asi trochu vystoupíte ze své komfortní zóny. Ale bude to stát za to!“

Michaelin jídelníček pracuje v prvním týdnu především se smoothie a saláty, převažují v něm zelenina a ovoce, objeví se i losos nebo vejce. Druhý týden zahrnuje pyré, krémy, přidává kefír, brambory či knäckebrot. Ve třetím týdnu doplňují stravu bílé jogurty, kuřecí maso, kuskus nebo těstoviny. A čtvrtý týden pracuje navíc například s celozrnnými palačinkami, vepřovým masem i pstruhem.

„Lze si vybrat konkrétní dny v týdnu a pokrmy připravit na 2-3 dny dopředu. Vždy je to něco za něco a občas je třeba i udělat něco navíc. Ale já všem, kdo se chtějí vydat na cestu ke změně, říkám: Buďme na své tělo hodní a mějme ho rádi. Tisícinásobně nám to vrátí,“ komentuje změnu stravování terapeutka.

 

Kombinujte Juvenil Detox a lehkou stravu, výsledky se dostaví

Propojení blahodárného účinku přípravku Juvenil Detox s odlehčeným jídelníčkem doporučuje i výrobní manažerka Juvenilu. Podle Jarmily Hanušové má taková kombinace nejméně 3 výhody.

  1. Juvenil Detox je vhodné užívat 3x denně před jídlem a ihned hojně zapít. Obsažené látky mohou několikanásobně zvětšit svůj objem a navodí pocit příjemné sytosti při nízké energetické hodnotě. Tím se Detox stává důležitým pomocníkem při redukci hmotnosti a poruchách tukového metabolismu. Navození sytosti vede nejen ke snížení objemu následně zkonzumovaného jídla, ale pomůže i s chutěmi na sladké.

  2. Pečlivě sestavená směs přírodních extraktů, Juvenil Detox, také ovlivňuje vstřebávání sacharidů a cholesterolu do krve. Tím harmonizuje nerovnovážné stavy organismu, které bez regulace mohou vést ke zhoršení zdravotního stavu, touze přejídat se, přibývání na váze, cukrovce a jiným civilizačním chorobám.

  3. Při úpravě jídelníčku se mění skladba potravy, kterou člověk přijímá, většinou s cílem zlepšit svůj zdravotní stav, fyzický i duševní, a samozřejmě i snížit vlastní váhu, respektive zredukovat tukové zásoby. V období snižování hmotnosti je ale tělo vystavené i široké škále nepříznivých vlivů. Pokud totiž dochází k přeměně tukových zásob na energii, potřebnou pro správné fungování lidského organismu, do těla se vyplavuje velké množství škodlivin, které mají za následek bolest hlavy, závratě, melancholii, únavu atd. Cokoli, s čím si tělo nedokázalo v průběhu let poradit, jako jsou nežádoucí látky a škodlivé toxiny, obalilo totiž tukem a „kdesi“ bezpečně uložilo. Při spalování těchto tukových vrstev, je tedy potřebné zařadit do upraveného jídelníčku i složky, které vaše tělo ochrání tím, že tyto škodlivé látky absorbují a odvedou z těla rychle pryč.

 

Do nového roku s novým elánem

Juvenil Detox je vhodným doplňkem stravy nejen při potížích se zažíváním, problémech se zácpou nebo průjmy, k úpravě rychlosti vyprazdňování, zlepšení látkové výměny, nebo regeneraci střevních poškození, ale i k odvodu škodlivých a toxických látek z těla.

Pokud vás trápí výčitky svědomí z vánočního přejídání, nebo se chcete prostě jen cítit dobře, dopřejte si detoxovou kúru s Juvenilem. Díky Juvenil Detox a vyváženému jídelníčku (který najdete na sociálních sítích Juvenilu) to jistě zvládnete.

„Co bylo, to bylo. Teď je důležité stanovit si cíl, za kterým půjdete. To je jedna věc. Postupem doby jistě přijdete na to, že spíš než prahnout po cíli, je důležitější naučit se mít rád cestu k němu. Jde tedy o celkovou změnu myšlení. Ať je vám po celý rok jen dobře!“ přeje Michaela Huvarová.

 

PŘEČTĚTE SI TAKÉ, JAKÉ FUNKCE MAJÍ JEDNOTLIVÉ SLOŽKY JUVENILU DETOX

Jablečná vláknina: obsahuje velkou část nerozpustné vlákniny s funkcí čištění trávicího traktu, především střevních klků, od škodlivých bakterií a usazených zbytků tráveniny a část rozpustné vlákniny. Jde zároveň o prebiotikum, potravu pro tělu prospěšné bakterie osidlující střeva, zlepšující trávení, tranzit střevního traktu a vylučování.

Jablečný pektin (rozpustná „bobtnavá“ vláknina): navozuje pocit nasycení, čímž tlumí chuť k jídlu, působí při zácpě a podporuje pravidelné vyprazdňování, reguluje zažívání a udržuje správnou hladinu krevního cukru, protože zpomaluje jeho vstřebávání do krve. Navíc díky absorpčním vlastnostem dokáže zachycovat odpadní látky a podporuje vylučování toxických látek z těla.

Krušina olšová: v lidovém léčitelství se po staletí využívá hlavně pro léčebné účinky a pozitivní vliv na trávicí trakt. Její projímavý efekt významně zlepšuje peristaltiku střev, čímž dochází k rychlejšímu posunu tráveniny, takže „zbytky a škodliviny“ z potravy nezůstávají v organismu déle, než je nutné. Pozitivně působí při žaludečních, žlučníkových či jaterních poruchách a zánětech a také je velmi dobrá při prevenci vzniku hemoroidů.

Vitamin E: tento vitamin rozpustný v tucích se vstřebává v tenkém střevě, je jedním z nejsilnějších antioxidantů chránících buňky před oxidativním stresem. Ochraňuje buněčnou strukturu a má protizánětlivé účinky, snižuje hladinu LDL „zlého“ cholesterolu a zvyšuje hladinu HDL, tělu prospěšného cholesterolu. Navíc usnadňuje transport kyslíku pomocí červených krvinek a pomáhá udržovat čisté cévy a zlepšit jejich pružnost.

Patentovaný přírodní biologický komplex Juvenil®: obsahuje všechny esenciální aminokyseliny, dietární nukleotidy, krátké peptidy vyznačující se antimikrobiální a antivirovou aktivitou, vitaminy a minerální látky. Jde o jedinečný zdroj tělu vlastních látek, naštěpených na malé fragmenty, které jsou díky tomu ihned uplatnitelné. Tělo je dokáže v maximální míře využít pro regeneraci tkání a obnovu buněk, harmonizaci organismu, posílení imunitního systému a podpoře celkové vitality.

IMG_4256 - 1080x1080_orez

Zpět do obchodu