Naučte se poznat, které doplňky stravy jsou přírodní

Přestože se většina z nás snaží dbát na pestrou a vyváženou stravu, existují situace, kdy naše tělo potřebuje doplnit vitaminy, minerály, antioxidanty a další látky. Zejména s ohledem na fakt, že moderní strava prochází mnoha fázemi zpracování a je ochuzena o základní živiny. Příčin je nespočet od vyčerpání půd až po dnešní způsoby skladování potravin a vaření. V minulosti jsme sahali po potravinových doplňcích zejména pokud jsme měli nějaké obtíže. Nyní už je běžné užívat je i když jsme v pořádku, abychom se cítili ještě lépe a zároveň předešli možným zdravotním komplikacím v budoucnu. A je logické, že mnohem raději než po výrobcích plných barviv a pojiv, sáhneme po produktech přírodních. Víte, ale jak je poznat? A na co si dát při jejich výběru pozor?

Hlavním úkolem doplňků stravy je pomáhat balancovat příjem životně důležitých látek v situacích, kdy se nám jich z mnoha důvodů nedostává. Indikací může být například nemoc, rekonvalescence, vyšší věk, nezralý imunitní systém dětí, těhotenství, psychické nebo fyzické vypětí, špatná životospráva. Na trhu je dnes celá řada takových přípravků, najdete je pod označením potravní doplňky, doplňky výživy, ale třeba i doplňková výživa nebo suplementy. Mnohem důležitější, než komerční zařazení je ovšem jejich obsah a účinnost.

 

Raději mrkev, nebo retinol?

K výrobě doplňků stravy lze přistupovat dvěma způsoby. Zjednodušeně řečeno: buď je producenti sestavují „chemicky“, nebo k získání prospěšných látek využívají fyzikální postupy. Je samozřejmě rozdíl mezi tím, když tělu dopřáváte vitamin A z ropy (skutečně – běžně se vyrábí syntézou z tohoto fosilního paliva), nebo z mrkve. Totéž platí o minerálních látkách, aminokyselinách či nukleotidech. Ke škodě uživatelů se na obalu dočtete pouze to, že výrobek obsahuje retinol. Což sice je vitamin A, ale o jeho původu nelze z etikety zjistit vůbec nic.

Tělo dokáže vstřebat a využít jen přírodní látky, ty „uměle“ vyrobené buď bez užitku vyloučí, nebo naopak uloží tam, kde mohou víc škodit než prospívat. Například je prokázáno, že některé syntetické minerály se ukládají v ledvinách a jsou častou příčinou ledvinových kamenů.

Nejlepší účinnost mají doplňky stravy obsahující látky v čisté, přírodní formě. Druhou zásadní vlastností těchto preparátů je pak jejich mnohem vyšší vstřebatelnost.

 

 

Volte kapky nebo želatinové tobolky, malou barevnost a ekologická balení

Abychom o některém z doplňků stravy mohli říct, že je přírodní, měl by splňovat několik podstatných kritérií. Jako příklad může sloužit právě Juvenil, který byl vyvinut už ve 30. letech minulého století, tedy v době, kdy chemický průmysl byl v plenkách, a tudíž se při jeho patentem chráněné výrobě vycházelo pouze z přírodních surovin v jejich čisté podobě a technologických postupů šetrných k jejich zpracování. Cílem vývojářů bylo od počátku vyvinout přípravek, který měl přirozeně podporovat imunitní systém, pečovat o zdravou DNA a napomáhat regeneračním procesům v těle. Zároveň je Juvenil, díky svému procesu výroby, který je zachován až do současnosti v nezměněné podobě, maximálně šetrný k životnímu prostředí. Výsledné produkty jsou neozářené, bez GMO, bez konzervantů nebo nanočástic.

Juvenil je zcela přírodní doplněk stravy protože…

  • je založen na účinné látce Juvenil® šetrně extrahované jako celek z vysoce kvalitního přírodního zdroje. Není tedy směsí samostatně vyrobených a následně smísených chemických surovin, ale „živou esencí“ založenou na přirozených biologických vazbách.
  • díky jeho bioaktivním látkám ho tělo dokáže okamžitě a kompletně vstřebat a použít k tvorbě, opravě a regeneraci buněk.
  • je dostupný v želatinových tobolkách, kapkách nebo sirupu a neobsahuje aditiva jako konzervanty, umělá barviva, umělá sladidla a podobně. Od doplňků stravy na průmyslové bázi lze odlišit i tím, že nehýří barvami, není ochucený a nemá výrazné tvary ani strukturu.
  • jeho výroba zanechává minimální ekologickou stopu.

 

Potvrzením přírodního složení doplňků stravy s logem Juvenil pak je, že jsou určeny i velmi malým dětem a schváleny příslušnými státními institucemi jako nenávykové a bez vedlejších účinků. Jejich výrobce není anonymní a prokazatelné účinky staví na více než 50 ti leté historii. Produkty také úspěšně prošly preklinickým i klinickým testováním a jsou i nadále podrobovány vědeckému výzkumu.

Zpět do obchodu