Takhle šššumí Juvenil a proč si ho na léto opatřit...

Když se teploty vyhoupnou přes dvacítku, potřebujeme nejen hasit žízeň, ale taky doplňovat minerály a vitaminy. Jak horko, tak vyšší tělesná aktivita mají na schopnost těla bránit se přehřívání a udržovat vnitřní rovnováhu zásadní vliv. Vyvinuli jsme proto šumivé tablety Juvenil, které vám dodržování pitného režimu zpříjemní.

 

Proč nepodceňovat pitný režim

Základní denní spotřeba tekutin v organismu se v běžných klimatických podmínkách, bez nadměrné tělesné aktivity, pohybuje kolem 1,5 až 3 litrů. Tato spotřeba výrazně stoupá v letním období či při zvýšené tělesné nebo psychické zátěži.

Pro zdravý životní styl je nezbytná tzv. vyrovnaná bilance tekutin, to znamená, že příjem a výdej by měl být v rovnováze. Pokud dojde ke stavu, kdy výdej tekutin přesáhne příjem, dochází k dehydrataci organismu, což má přímý vliv na výkonnost a náladu, ale i na schopnost těla bránit se patogenům.  

Například ztráta pouhých 2 % tělesných tekutin prokazatelně snižuje výkonnost o 20 %! (u ženy se 65 kg se jedná asi o 0,7 kg hmotnosti)! S tím také souvisí ztráta koncentrace, pocit vyčerpání a snížená psychická odolnost. Dlouhodobý nedostatek tekutin může vést k poruchám ledvin, chronickým bolestem hlavy a kloubů a přispívá i ke vzniku řady civilizačních chorob.

 

Pijte od rána do večera

Tekutiny je v ideálním případě vhodné přijímat průběžně celý den. Takzvaná nárazová konzumace velkého množství vody, může zbytečně zatížit ledviny i další orgány.

Pokud jde o přesné množství, názory odborníků se různí. Jisté ovšem je, že tekutiny přijímáme nejen v nápojích, ale i ve stravě. Není proto nutné odměřovat si denní příjem na decilitry. Nicméně alespoň rámcově bychom měli vědět, kolik těch decilitrů má být.

Například Ministerstvo zdravotnictví ČR doporučuje ženám přijmout přibližně 2 litry tekutin, mužům pak 2,5 litru. Z toho 80 procent (tedy 1,6 litru pro ženy a 2 litry pro muže) má pocházet z nápojů. Ne všechny nápoje jsou k nahrazení tekutin vhodné, např. káva, kakao a kolové nápoje mají naopak dehydratační účinky. Nevhodné jsou i alkoholové nápoje. Ideální je voda obohacená o látky, které tělo vylučuje při pocení. Takový nápoj nejen rehydratuje organismus, ale doplní i ztrátu minerálů, vitamínů a dalších složek. 

 

 

A proč Juvenil?

Vodu ztrácíme bez ohledu na fakt, jestli zrovna běháme po kurtu, relaxujeme u knížky, nebo dokonce spíme. Za běžných teplot se naše tělo zbavuje dýcháním, močí a pocením přibližně 2-2,5 litru tekutin každý den a spolu s nimi odcházejí hořčík, draslík, sodík a další důležité minerály. Zároveň průběžně spotřebovává (nejen) zinek, ale i vitaminy, nukleotidy, peptidy a aminokyseliny.

Šumivé tablety Juvenil Limetka-grep jsou rychlým, jednoduchým a chutným způsobem, jak doplnit ztracené tekutiny, a navíc dodat tělu zdraví prospěšné látky. Obsahují všechno, co potřebujete, když:

  • procházíte psychickou nebo fyzickou zátěží
  • aktivně sportujete
  • cítíte se unavení nebo vyčerpaní
  • vaše imunita je dlouhodobě snížena
  • pozorujete akutní nebo chronické oslabení organismu
  • přichází období viróz a nachlazení

 

Šumák od Juvenilu má velmi příjemnou, lehkou a osvěžující chuť. Rychle se stane součástí vašeho občerstvovacího rituálu. Můžete ho sebou nosit do práce, ale i k vodě nebo na výlet. Stačí vhodit tabletu do vody. Její množství závisí na vašich chuťových buňkách, optimálně 3-6 dcl na jednu tabletu. Dospělí si mohou dopřát 1-3 tablety denně, děti od 4 let pak 1 tabletu.

Nezbytnou hydrataci spolu s látkami důležitými pro růst, tvorbu a regeneraci tkání, látkovou výměnu i zdraví nervové soustavy získáte díky šumáku od Juvenilu v několika doušcích. Vaše tělo z něj načerpá:

  • hořčík, který snižuje únavu, podporuje činnost nervové soustavy, zklidňuje psychiku a zlepšuje spánek, prospívá zdraví kostí a zubů, podílí se na procesu dělení buněk a regeneraci (hořčík je zásadní pro zdraví svalů a nervů, udržuje v dobrém stavu oběhový systém, pomáhá předcházet infarktu, ženám ulevuje při potížích s PMS);
  • zinek, který má vliv na kvalitu kostí, pokožky, vlasů a nehtů, pomáhá k normální plodnosti, přispívá k udržení normální hladiny testosteronu v krvi, podporuje imunitní systém (zinek je důležitý pro růst organismu v dětství a dospívání a také pro správný pohlavní vývoj a reprodukční schopnost mužů);
  • vitamin B6, který napomáhá normální psychické činnosti, přispívá ke snížení únavy a vyčerpání, je důležitý při tvorbě červených krvinek a nezbytný pro funkci imunitního systému, pomáhá k regulaci hormonální aktivity (vitamin B6 má vliv na víc než 100 různých procesů v těle, obvykle se doporučuje v kombinaci s hořčíkem, a to ke snížení stresové zátěže a podpoře normální činnosti nervové soustavy);
  • Juvenil®, který má pozitivní vliv na imunitu, zdravou DNA a duševní rovnováhu (díky obsahu aminokyselin, antimikrobiálních peptidů a nukleotidů je prospěšný během jakéhokoli oslabení organismu, při zvýšené zátěži, v období alergií nebo chřipek a nachlazení).

 

Pijte včas

Čekat, až se dostaví pocit žízně, je velmi nespolehlivým ukazatelem, že se tělo potřebuje napít. Když totiž přichází, jste už na cestě k dehydrataci. Může vás bolet hlava, hůř se soustředíte, jste unavení.

Díky Juvenil Limetka-grep se vyhnete možným komplikacím a užijte si všechny letní aktivity naplno.

  

Pitný režim

Zpět do obchodu